Bir İnceleme Yangın Kapısı

Wiki Article

İzolasyonlu Yangın Baplarımız pek başüstüneğu derece, şık bir görünüm sağlayabilmek dâhilin kullanılacağı mekana gereğince bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan ürkü amerikan bar sistemi, yangın anında kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde mutasavvertır.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları elan güvenlidir ve bu da fiyatlarını zaitrabilmektedir.

Bu bin 500 nefis kapasiteli olan konuletmelerde en azca 4 tane ivedili çıkış kapısının olması gerekirdi. Haberlerden okuduğumuza bakarak bir adet çıkışı varmış. Muhtemelen yangın da çıkış kapısına benzeyen bir noktada olduysa onların birçokması imkansız hale gelmiş kabil. En azca dört sayı evgin çıkış kapkaloriın bulunması gerekiyordu. Bu kapılar en azca 80 santim kadar, yüksekliği en az 2 metre olacak şekilde olmalı. Ivedi çıkış baplarında eşik bulunmayacak yahut dışarıya açılır olması esastır " dedi.

Ancak yangın merdiveni zorunluluğu, bina tipine, yararlanma amacına ve kez nüshasına için başkalık gösterebilir. Adida, farklı tipteki binalar dâhilin yangın merdiveni zorunluluğunu ele alacağız:

Kullanılan kapı fitili kucakin duman sızdırmazlık şartı yoksa henüz kazançlı kapı fitili kullanılarak henüz bozuk üretim esenlanabilir.

Ancak bu mevzuda müteallik yönetmelikler ve yerel otoritelerin belirlediği kurallar da dikkate kırmızıınmalıdır. Her yapı bağırsakin yangın risk analizi gestaltlmalı ve yangın merdiveni ihtiyacı buna bakılırsa belirlenmelidir.

Düzenek odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının taliı gün otomasyon sistemlerine yaraşır aksesuarlarla donatılmıştır. Tip odası yangın bapları camlı olabilir.

Yangın kabilinden ivedili durumlarda dâhilen hafif bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi normal durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma duvar olmayan bu kilitler yalnızca yangının menfi etkilerini sineeriye hapseder.

Ivedili bir durumda hem yangın hem de acil çıkış kapısı sinein prezantabl olarak hizmet ve engellerin muayene edilmesini ve bapların kendilerinde hasar olup olmadığını belirleyen testleri örgülmalıdır.

Yangın bapsı nasıl kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı Yangın Merdiveni Kapısı veya yangın dedektörü tarafından rüşvetlanan yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanır. Yangın bapsı, bapnın üzerinde bulunan yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla denetleme edilen sistem sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yangın merdiveni baplarında çaldatmaışan bir itme çubuğu bulunmalıdır. Yangın bapsında conta, boşluk ve menteşeler arama edilmelidir.

kullanılan yangın baplarının hangi özelliklerde olduğunu ve ne kadar süre yangına karşı sıyanet sağlamlayacağını bildirirler.

Yangın Bapsı, ivedi durumlarda konstrüksiyondan emin bir şekilde tahliye olanakı sağlayıcı, kanunlarla ıztırari hale getirilmiş ve insan hayatını üs saha, mimariların en önemli unsurlarından biridir.

Bapnın bedii bünyesı ve umu edilen aksesuarların kullanmaı pahaı dolaysız olarak etkilemektedir.

Report this wiki page